dimecres, 26 de març del 2008

Suplement cultural de l'Avui

El suplement cultural del diari Avui, dirigit per Ignasi Garay, es lliura setmanalment amb el diari, concretament cada dijous. El suplement pretén aprofundir en 20 pàgines sobretot en dos aspectes culturals; les lletres i l'art. Provablement dues de les branques culturals generalment més oblidades tant pels suplements culturals, com per les revistes o les pàgines web culturals. Tot i així, també hi trobem breus pinzellades d’altres vessants culturals, com per exemple el cinema.

El suplement es construeix, sobretot, a partir de les seccions pròpies de cada col·laborador. Entre aquestes destaquen les seccions: “Tarantula Cega”, que comparteixen Albert Sánchez Piñol i Jaume Cabré, “Motacions” de Marius Serra, o “Parlem-ne” de Joan Solà. Tot i així, el pes principal el porten els reportatges i les entrevistes propies de cada número.

Un altre aspecte a tenir en compte dels continguts del suplement, és el seu àmbit de cobertuta. El suplement cultural de l’Avui ens acosta a les cultures nacionals, però també a les notícies més importants d’àmbit internacional. Així doncs trobem reculls de les noves avantguardes que sorgeixen a l’estranger, així com seguiment de les últimes exposicions i fires relacionades amb els llibres o l’art.

En definitiva, es tracta d’un suplement dirigit a un públic molt concret, amb uns interessos molt definits, ja que els qui esperin trobar informacions culturals relacionades amb altres branques culturals com el teatre, la dansa, o el cinema, no veuran satisfets els seus interessos culturals amb aquest sol suplement.
http://paper.avui.cat/suple_cultura/default.php?date=2008&edition=2008-03-13